Pályázatok
Egyedül nem megy!
A kedvezményezett neve: KEKA-GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Gyakornoki program a KEKA-GROUP Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 4 259 285 Ft
A projekt összköltsége: 4 259 285 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása:
A KEKA-GROUP Kft. prémium minőségű kézműves sörök előállításával foglalkozik (az előállított termékek VTSZ száma 22030001). A termékek malátából, komlóból és vízből készülnek, tradicionális eljárással. A társaság telephelye Mecseknádasd központjától 100 méterre, egy pincesoron található. A társaság saját erős beruházás keretében vásárolta meg a jelenleg rendelkezésére álló gépek egy részét. Ezen túl a vállalkozás 2016-ban uniós támogatás segítségével további sörfőzéshez szükséges gépeket vásárolt, melyek segítségével megsokszorozta kapacitását, bővítette termékpalettáját és bevételei is körülbelül a duplájára emelkedtek mindössze 1 év alatt. A vállalkozás az előző évi beruházások pozitív hatását látva még inkább motivált abban, hogy a céget legalább régiós szinten meghatározó piaci szereplő tegye. A tavalyi évi fejlesztés nagy ugrást és jelentős kapacitásbővülést eredményezett, de ezzel egy időben a termékek iránti kereslet is tovább nőtt. A cég ennek okán folyamatosan arra törekszik, hogy ebben a felívelési szakaszban egyre feljebb juttassa magát, így az idő közben felmerült fejlesztési és keresleti igényeket is igyekszik minél előbb kielégíteni. Ezen törekvésünk támogatásához keresünk egy élelmiszeripari gyakornokot. A gyakornok alkalmazásával a cég nem csak a gyakornoki program idejére, de megfelelő jelölt és a képzés sikeressége esetén az azt követő időszakra, folyamatos alkalmazásra keres gyakornokot. A gyakornoki idő alatt az új kolléga nem csak a napi szintű gyártási feladatokban és termékfejlesztési feladatokban fog közreműködni, de átfogó ismereteket fog szerezni a vállalkozás általános működéséről, annak gyakorlati és elméleti feladatairól, ezzel is elősegítve a projekt azon célját, hogy a vállalkozás egy sikeres gyakornoki programot követően egy képzett és felkészült kollégával tudjon hosszú távon együtt dolgozni. A gyakornoki idő alatt a következő szakmai gyakorlati és elméleti tudást szerzi meg a gyakornok: – Termelési struktúrák ismerete. Alapanyagok, gyártás előkészítés, gyártás, kiszerelés, raktározás. – Termelés elméleti ismeretek. Tervezés, anyagáramok, anyagszükségletek tervezése, termelési idők tervezése. – Jövedéki ismeretek elsajátítása. – Általános adminisztratív ismeretek elsajátítása. Bizonylatolási rendszerek megismerése. – Technológiai és élelmiszeripari gépészeti ismeretek megszerzése. Berendezések napi szintű kezelése, napi karbantartások elvégzése. – Termékfejlesztési feladatokban aktív közreműködés. A strukturált termékfejlesztési ismeretek elsajátítása. A projektben egy fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó kerül kijelölésre, aki ellátja a gyakornok koordinációját, segíti a beilleszkedését valamint elkészíti az értékelési dokumentumokat, előrehaladási naplókat. A kapcsolattartó további feladata lenne a Szakképzési centrummal való kapcsolattartás valamint az ezekkel történő 2 személyes találkozó megszervezése. (A kapcsolattartó végzettsége valamint a vállalkozásnál betöltött korábbi pozíciója a mellékelt önéletrajzban került feltüntetésre.) A projekt fenntartási időszakában ugyanezen kapcsolattartó látná el a felhívás által is megjelölt feladatokat. Vállalkozásunk kiemelkedő gyakorlatot biztosít a minket választó gyakornokok részére, beleértve a szakmai fejlődés és a tovább foglalkoztatás lehetőségét is. A nálunk megszerezhető gyakorlattal gyakornokaink keresettebbé válnak a versenypiacon, így későbbi elhelyezkedésük és piaci pozíciójuk is eredményesebbé válik. A projektben 1 db laptopot és kiegészítőit kívánunk beszerezni, melyek a gyakornokok munkavégzését segítenék elő, a gyártási folyamatok dokumentálásában és képzésében.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.01.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-01907
A kedvezményezett neve: KEKA-GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Whisky lepárló üzem létrehozása
A szerződött támogatás összege: 21 142 930 Ft
A projekt összköltsége: 52 989 800 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 40%
A projekt tartalmának bemutatása:
A KEKA-Group Kft. egy dinamikusan fejlődő élelmiszeripari előállító vállalkozás, amely sikeresen építette fel Mecseknádasdon található Mikro-Sörfőzdéjét és Bisztróját, aminek köszönhetően az elmúlt 3 évben a régióban ismert és elismert márka lett a KARL sör. A vállalkozásban jelenleg 6 fő dolgozik és a klasszikus kisüzemi sörök termelése mellett vendéglátással, szállásadással és termékfejlesztésekkel foglalkozik a cég. A cég tulajdonosainak koncepciója: diverzitás – magas minőség – élmény. A vállalkozás az elmúlt 3 év során évről évre több, mint 40% árbevétel növekedést realizált.
A cég bővíti eddigi termék és szolgáltatás portfólióját azzal, hogy új terméktípus előállítására lesz alkalmas. Az eddigi gasztro-élmények sorát a szolgáltatásai területén (élmény-sörfőzés és gasztronómiai estek) bővíti a whisky lepárló beindításával. A projekt során lepárló és fermentáló tartályok kerülnek beszerzésre, melyek lehetővé teszik különböző desztillátumok magas minőségben történő előállítását.
A helyszín tökéletesen alkalmas a projekt megvalósítására. A cég megalakulása óta úgy alakítja ki fizikai környezetét, hogy a tervezett whisky lepárló üzem illeszkedjen a helyszín sajátosságaihoz. A rendszer egy felújított, 150 éves régi kádárüzem épületében kap helyet, amelyhez egy 50 méteres pince tartozik. A szükséges infrastruktúrák rendelkezésre állnak.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02987
A kedvezményezett neve: KEKA-GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Kézműves sörgyártáshoz kapcsolódó eszközbeszerzés a KEKA-GROUP Kft. mecseknádasdi telephelyén
A szerződött támogatás összege: 9 542 000 Ft
A projekt összköltsége: 19 084 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
A projekt tartalmának bemutatása:
A KEKA-GROUP Kft. prémium minőségű kézműves sörök előállításával foglalkozik (VTSZ 22030001). A termékek malátából, komlóból és vízből készülnek, tradicionális eljárással. Az értékesítés csatos palackban és a cég székhelyén közvetlenül kerül értékesítésre. A társaság telephelye Mecseknádasd központjától 100 méterre, egy pincesoron található. A terület rendelkezik a gyártáshoz szükséges infrastrukturális háttérrel. Egy korábban présházként és pinceként működő épület került olyan módon átalakításra, hogy alkalmas legyen egy modern sörfőzde befogadására, melyben azonban a sörök erjesztése és érlelése hagyományos módon történik, a létesítmény ugyanakkor megtartja az épületekre és tájra jellemző jegyeket. A sörfőzde és pince alapterülete 80 m2. Az épület 2 részre osztott, 35 m2-es területet a főzőház és 45 m2-es területet a pince foglal el. Az épülethez közvetlenül csatlakozik 2 terasz, térburkolat, külső területek, parkolók.
A társaság saját erős beruházás keretében vásárolta meg a jelenleg rendelkezésére álló gépeket. A berendezések mindegyike a 2014-es évben került beszerzésre, ezek a következők: Komplett, 100 l/főzet nagyságú főzőház, amely magában foglalj a cefrefőző/komlóforraló berendezést; szűrőkád, örvénykád, hűtési rendszer, 7 db erjesztő és érlelő tartály (bruttó 160 liter), a sörfőzési eljáráshoz szükséges vezérlőegységek.
Általánosságban elmondható, hogy a kézműves termékek és azokon belül is a kézműves sörök készítése reneszánszukat élik, az utóbbi néhány évben az irántuk mutatkozó kereslet robbanásszerű fejlődést mutat. A társaság Mikro-Sörfőzdéje 2014. május 1-én nyitott meg, a termékek az indulástól kezdődően nagy népszerűségnek örvendenek. A termékeink nem egyszerűen kézműves termékek. A sörfőzde szakmai vezetője 20 éves magyarországi és külföldi tapasztalatokkal rendelkezik a sörkészítés területén.
A régióban, a társaság főzdéjét is beleértve, összesen 3 kisüzemi sörfőzde található (Kapucinus Sörfőzde-Magyarhertelend, Kissler Sörfőzde-Dombóvár), azonban a Karl Mikro-Sörfőzde üzeme az egyetlen, ahol prémium kategóriába tartozó termékek készülnek. A termékek egyre szélesebb körben ismertek és kedveltek, a helyi lakosság és a belföldi valamint külföldi turisták körében egyaránt. A sörfőzdének nem csupán az eladott termékek miatt lett kitüntetett szerepe Mecseknádasdon, de mint turisztikai vonzerő, különleges látnivaló is jelentős, mely adottságai számottevő potenciált jelentenek a jövőbeni fejlesztések tekintetében.
A projekt keretében tervezett beruházással a társaság a jelenlegi sörfőzési kapacitását közel ötszörösére lesz képes növelni, ugyanakkor a tartályok számának ilyen arányú növekedése a technológiai lehetőségek optimalizálásának köszönhetően mindösszesen 4500 liter/hónap maximális termelési mennyiséget eredményez.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.12.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00842
kedvezményezett neve: KEKA-GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Eszközbeszerzés a KEKA-GROUP Kft. sörfőzdéjének fejlesztése érdekében
A szerződött támogatás összege: 10 159 500 Ft
A projekt összköltsége: 20 319 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
A projekt tartalmának bemutatása:
A KEKA-GROUP Kft. prémium minőségű kézműves sörök előállításával foglalkozik (az előállított termékek VTSZ száma 22030001). A termékek malátából, komlóból és vízből készülnek, tradicionális eljárással. A társaság telephelye Mecseknádasd központjától 100 méterre, egy pincesoron található. A társaság saját erős beruházás keretében vásárolta meg a jelenleg rendelkezésére álló gépek egy részét. Ezen berendezések mindegyike a 2014-es évben került beszerzésre: Komplett, 100 l/főzet nagyságú főzőház, amely magában foglalj a cefrefőző/komlóforraló berendezést; szűrőkád, örvénykád, hűtési rendszer, 7 db erjesztő és érlelő tartály (bruttó 160 liter), a sörfőzési eljáráshoz szükséges vezérlőegységek. Ezen túl a vállalkozás 2016-ban uniós támogatás segítségével további sörfőzéshez szükséges gépeket vásárolt, melyek segítségével megsokszorozta kapacitását, bővítette termékpalettáját és bevételei is körülbelül a duplájára emelkedtek mindössze 1 év alatt.
Általánosságban elmondható, hogy a kézműves termékek és azokon belül is a kézműves sörök készítése reneszánszukat élik még mindig, az utóbbi néhány évben az irántuk mutatkozó kereslet robbanásszerű fejlődést mutat. A társaság Mikro-Sörfőzdéje 2014. május 1-én nyitott meg, a termékek az indulástól kezdődően nagy népszerűségnek örvendenek. A sörfőzde működésének megalapozásához pedig nem csak megfelelő infrastruktúrára és technikai hátérre, hanem megfelelő szakemberekre is szükség van. Így a cég szakmai vezetőjének 20 éves magyarországi és külföldi tapasztalata nagyban hozzájárul a technikai fejlesztések mellett a cég előre meneteléhez és folyamatos piaci pozíciójának erősödéséhez.
A régióban, a társaság főzdéjét is beleértve, összesen 3 kisüzemi sörfőzde található (Kapucinus Sörfőzde-Magyarhertelend, Kissler Sörfőzde-Dombóvár), azonban a Karl Mikro-Sörfőzde üzeme az egyetlen, ahol prémium kategóriába tartozó termékek készülnek. A termékek egyre szélesebb körben ismertek és kedveltek, a helyi lakosság és a belföldi valamint külföldi turisták körében egyaránt. A sörfőzdének nem csupán az eladott termékek miatt lett kitüntetett szerepe Mecseknádasdon, de mint turisztikai vonzerő, különleges látnivaló is jelentős, mely adottságai számottevő potenciált jelentenek a jövőbeni fejlesztések tekintetében.
A további potenciák és növekedés érdekében a vállalkozás mindig törekszik a fejlődésre és a cég gyengeségeinek kiküszöbölésére, termelési hatékonyságának növelésére. A cég működési hatékonyságának javulása érdekében a következő lépés a palackozás és hordó töltés folyamatának fejlesztése/hatékonyságnövelése azzal, hogy az eddig manuálisan végzett folyamatot gépesítjük. Ezzel a cég üzemi kapacitása megnőne körülbelül 50%-kal, és nagymértékben javítanánk a termékek előállításának higiéniai feltételeit is. A fejlődéssel egy időben nőne a munkahely megtartó képességünk, és stabilizálnánk a meglévő munkavállalók foglalkoztatását is, valamint a gép használatához kapcsolódó oktatással fejlesztjük és bővítjük ismereteiket.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.02.28.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00739
A kedvezményezett neve: MECOM-Inn Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a Mecom- Inn Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 14 371 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
A projekt tartalmának bemutatása: A COVID19 vírus okozta gazdasági hatások drasztikusan érintették társaságunk működését, ami üzleti modellünk átgondolására is okot adott. A célunk az, hogy a munkatásraink jelenlegi létszámának megtartása mellett a szolgáltatásaink minőségét és hatékonyságát növeljük. A kor követelményeinek megfelelő konyhatechnológia kialakítása elengedhetetlen energiafelhasználási (és ezen keresztül környezetvédelmi), az ételek magas minőségének és a gazdaságos működés biztosításának szempontjából is. Emellett fontos szempont az új eszközök használatával pozitívan változó munkahelyi ergonómia (hő- és páraterhelés csökkenése valamint a gyorsabb ételkészítés miatt csökkenő munkahelyi stressz csökkenése), ami szintén fontos momentum a dolgozóink megtartására tett erőfeszítéseink támogatására. A projektben magas minőségű nagykonyhai berendezések kerülnek beszerzésre. A kialakításra kerülő konyhatechnológia az egészséges ételek készítésében is fontos. A készülékek olajmentes sütést tesznek lehetővé és zárt rendszerűek. Az éves szinten felhasznált sütőolaj mennyisége 2019-ben több mint 3000 liter volt társaságunknál. Ezt a mennyiséget mintegy 60%-al tudjuk redukálni és a felhasznált sütőolaj élettartama is hosszabb lesz, azaz a megtakarítás 1800 liter. Ez mindösszesen 720.000,- Forint megtakarítást jelent éves szinten. A beszerzésre kerülő nagyteljesítményű, átmenő rendszerű mosogatógép technológia 40 másodperces mosogatási ciklus mellett, négyszeresére emeli a mosogatási kapacitást. Mindezt úgy, hogy az energia felhasználás kb. 50%-al csökken, ami éves szinten kb. 170.000,- Ft elektromos áram megtakarítást jelent. Az új mosogató technológiának köszönhetően a felhasznált vegyszerek tekintetében kb. 20%-os megtakarítás érhető el, ami éves szinten 112.000,- Ft megtakarítást jelent. A projekt megvalósításával az összes éves, közvetlen megtakarítás 1.002.000,- Ft. A berendezések beszerzése elengedhetetlenül szükséges a rendezvények (lakodalmak) és a normál éttermi forgalom párhuzamosan történő működtetéséhez illetve megvalósításához. Jelenleg rendezvény esetén a normál éttermi nyitva tartás szünetel, ami bevétel kiesést jelent. A fejlesztésnek köszönhetően a folyamatok párhuzamosan tudnak működni, a normál éttermi forgalom is gyorsabb és sokkal hatékonyabb lesz. A jövedelem termelő képesség ezáltal nagyban javul. A projektnek köszönhetően a vendéglétszám növekedése várható, ami nagyban összefügg a létszám megtartásával illetve növelésével. A konyhai folyamatok hatékonyabbak és gyorsabbak lesznek, miközben a konyhatechnológia fejlesztésének köszönhetően a hulladékok mennyisége csökken, az előállított ételek minősége pedig javul. A jelenlegi, csúcs időszakban elérhető kiszolgálási idő egy 4 fős átlagos asztalra számítva 40 perc, ami az asztal forgási sebességét tekintve 70-90 perc összes időt jelent. Ez azt is jelenti, hogy a csúcs időszakban gyakran előfordul, hogy nem tudunk minden vendéget fogadni, ami bevétel kiesést jelent. Természetesen a hosszú várakozási idő sincsen pozitív hatással az üzletmenetre. A projekt megvalósításával a kiszolgálási időt felére szeretnénk csökkenteni, ami az asztal forgási sebességét 50-70 percre csökkenti. Ez egy átlagos csúcs időszaki nap (péntek, szombat és vasárnap) tekintetében 35%-os bevétel növekedést is jelenthet, ami éves szinten – figyelembe véve ezen napok számát – 15.000.000,- Forint árbevétel növekedést eredményez.
A projekt befejezési dátuma: 2021.09.06.
A projektazonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00360
A kedvezményezett neve: Mecom-Inn Kft.
A támogatott projekt címe: A Bagoly Csárda és Panzió Fejlesztése
Pályázatazonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00780
A szerződött támogatás összege: 57 995 518 HUF
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
A támogatott projektbefejezési dátuma: 2020.08.31.
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.
A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
A Bagoly Csárda és Panzió 1991-ben épült, az azóta eltelt 27 év alatt jelentősebb fejlesztés híján igen korszerűtlenné vált.
Az épület korszerűsítésével, a vendégszobák modernizálásával, a szolgáltatás színvonalának növelésével és a reklámtevékenység beindításával a látogatottság jelentősen növelhető. A projekt megvalósításával a Hotelstars Union szálláshely-minősítési rendszerben 3* „Panzió csillaggal” kategória elérése történik.
A projekt keretében megvalósítandó fejlesztések a következő területeket érintik:
A vendégszobák és mosdók teljes felújítása. A panzió gépészeti és villamossági felújítása. Közösségi helyiség kialakítása.
Fitneszterem kialakítása. Infraszauna építés. Az étterem felszerelésének megújítása. A mosó- és szárítógép cseréje. A rendezvényterem klimatizálása.
A projekt sikeresen megvalósult és zárásra került 2020. augusztus 31.-én.